dijous, 22 de març del 2018

Els temps de... Lucia Arenas



Dimarts passat vam tenir l’honor de gaudir de la presència de Lucia Arenas, escriptora i docent que escriu pensant en els adolescents. Els temps de Sara ha sigut la lectura del segon trimestre i hem tingut la sort d’analitzat-la junt a la seua creadora.
Una gran experiència amb una gran proximitat, els i les alumnes han escoltat en veu de l’autora moltes curiositats que amaga aquesta història així com conéixer a la responsable d’aquest llibre, la seua cosina Marta que realitza pràctiques al nostre centre. La xarrada ha transcorregut dinàmica i, sobretot, espontània; els alumnes han escoltat molt atents a Lucia com narrava l’origen del llibre i com, sense saber què fer amb uns fulls escrits, han acabat sent un llibre guanyador del premi Samaruc i el premi Enric Valor.
Els temps de Sara és una barreja de realitat amb història endinsades en dues èpoques diferents. Lucia Arenas ha insistit en el fet que el llibre l’ha creat ella però sempre amb la participació dels seus familiars, han sigut ells qui han eliminat o modificat el discurs i el resultat és una narració que uneix adolescència amb problemes d’adults i pinzellades de realisme històric.
Hem finalitzat la conversa amb les preguntes de l' alumnat que per uns moments han sigut  petits periodistes investigant la novel·la i descobrint qui és Lucia Arenas. A més, ha regalat els dos llibres que ha escrit recentment i que estem segurs que seran un gran èxit.
Lucia, et desitgem molta sort i et donem les gràcies per donar-nos l’oportunitat de mostrar-nos l’interior de Sara. Fins prompte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comencem el nou curs... Benvingut 2018/19!!

Com cada setembre, posem en marxa els motors i ràpidament ens acostem a la tardor amb la il·lusió dels nous projectes per compartir i el re...